35.000 de români merg anul acesta în insulele greceşti. Ce criterii urmăresc aceştia când îşi aleg destinaţiile de concediu

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iunie 2019 122 afişări

Peste 20.000 dintre clienţii touroperatorului Paralela 45 au ales anul acesta pachete charter pentru Corfu, Rodos, Creta, Zakynthos, Santorini, Samos şi Lesbos. Alţi 15.000 au optat pentru concedii în Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace şi Kefalonia, cu transport individual.

35.000 de români merg anul acesta în insulele greceşti. Ce criterii urmăresc aceştia când îşi aleg destinaţiile de concediu

În prima săptămână din luna iunie, touroperatorul Paralela 45 a înregistrat 11 curse charter spre şapte insule greceşti. Agenţia de turism organizează săptămânal zboruri charter din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, anul acesta lansând o nouă cursă – charterul Cluj Napoca – Heraklion, Creta fiind cea mai solicitată destinaţie a verii.

Anul trecut, compania a înregistrat un record de 30 de milioane de turişti, în creştere cu 11% faţă de 2018, veniturile generate fiind de 21,6 miliarde de euro.

Potrivit reprezentanţilor Paralela45, turiştii români, cei mai mulţi – familii cu copii, optează pentru hoteluri de trei, patru şi cinci stele, la un buget de cel puţin 800 de euro/familie, hotelul fiind selectat după facilităţile pentru copii (piscine, cluburi ori locuri de joacă, meniu special), distanţa faţă de mare, calitatea nisipului şi mai puţin după facilităţile pentru adulţi (servicii de spa, masaj, saună).

Grecia este o destinaţie căutată şi pentru practicarea sporturilor nautice. De pildă, turiştii aleg Rodos pentru surfing, Santorini pentru scufundări sau Creta şi Corfu pentru windsurfing şi kitesurfing. Cel mai des ei cumpără doar biletele pe charter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
insule,
concediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.