3 din 10 români dau acelaşi răspuns când sunt întrebaţi care e cea mai gravă problemă cu care se confruntă ţara

Postat la 05 martie 2017 586 afişări

Situaţia economică şi sistemele de îngrijire a sănătăţii şi de securitate socială generează problemele cele mai importante cu care românii consideră că se confruntă România, acestea înregistrând un procent de 32%, în fiecare dintre cazuri, potrivit Raportului Naţional publicat de Comisia Europeană.

3 din 10 români dau acelaşi răspuns când sunt întrebaţi care e cea mai gravă problemă cu care se confruntă ţara

Alte probleme importante cu care românii consideră că se confruntă România sunt reprezentate de creşterea preţurilor, inflaţia şi costul de trai (24%) şi şomajul (19%). Acestea se suprapun ierarhiei problemelor personale resimţite atât de români, cât şi de restul cetăţenilor Uniunii Europene: condiţiile de viaţă, sistemele de sănătate şi de securitate socială, sistemul de pensii, situaţia financiară a gospodăriei.

Imigraţia (36%) şi terorismul (34%) sunt cele mai importante probleme ale UE, din perspectiva cetăţenilor, însă procentul românilor care le-au menţionat este în scădere faţă de anul trecut (43% apreciind terorismul drept o problemă şi 47% imigraţia), se arată în Eurobarometru.

Situaţia economiei naţionale era percepută ca fiind bună şi foarte bună în cea de-a doua jumătate a anului 2016 de un sfert dintre români, procentul celor optimişti poziţionând România sub media UE (41%), dar în linie cu percepţia populaţiei din aceeaşi perioadă a anului 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.