2021, o gaură neagră pentru industria europeană a turismului: „Avem nevoie de indicaţii clare din partea guvernului. Lipsa clarităţii este la fel de gravă precum însuşi coronavirusului”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 februarie 2021 90 afişări

2021, o gaură neagră pentru industria europeană a turismului: „Avem nevoie de indicaţii clare din partea guvernului. Lipsa clarităţii este la fel de gravă precum însuşi coronavirusului”

Programele de vaccinare din Europa au început deja de câteva săptămâni, însă va trebui să aşteptăm alte câteva luni pentru a putea vedea mulţimile de oameni de dinainte de pandemie, ceea ce înseamnă că business-urile nu pot fi prea optimiste în ceea ce priveşte sezonul estival de anul acesta, transmite Bloomberg.

Insula grecească Santorini a primit anul trecut doar trei nave de croazieră, faţă de 600 în 2019. Comisia Europeană arată că numărul de turişti străini din Italia, Spania şi Grecia a înregistrat un declin de 70% în 2020 şi a avertizat că industria se poate confrunta cu încă un an slab.

„Fluxurile de turişti nu vor reveni anul acesta la nivelurile de dinainte de criză”, spune Comisia.

Paolo Manca, proprietarul unui lanţ hotelier din Sardinia, spune că rezervările pentru perioada de vară ar fi atins 30% în primele săptămâni ale anului, însă – în contextul actual – registrele sunt aproape goale.

„Trebui să fim pregătiţi chiar dacă nu ştim când ne vom redeschide uşile. Nu putem lăsa pregătirile pe ultima sută de metri”, a declarat Manolis Karamolegos, care deţine hotelurile şi resorturile Meltemi din Santorini.

Turismul este crucial pentru o bună parte din sudul Europei, reprezentând 21% din produsul intern brut al Greciei şi 17% din economia portugheză.

Între timp, programul de imunizare împotriva coronavirusului nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor, fapt ce nu poate decât să afecteze industria europeană de călătorii.

Totuşi, Tui – cel mai mare grup turistic din lume – a anunţat săptămâna aceasta că intenţionează să opereze în vară la 80% din capacitatea totală.

„Avem nevoie de indicaţii clare din partea guvernului. Pentru turism, lipsa clarităţii este la fel de gravă precum însuşi coronavirusului”, a adăugat Paolo Manca, care ocupă şi funcţia de şef al asociaţiei hotelierilor Federalbergi Sardegna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
gaura neagra,
grecia,
industrie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.