2016 a adus salarii mai mari cu peste 9% şi bonusuri în creştere cu 19% în mediul privat

Autor: Florin Casota Postat la 01 februarie 2017 68 afişări

2016 a adus salarii mai mari cu peste 9% şi bonusuri în creştere cu 19% în mediul privat

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru piaţa muncii din România, mai ales în mediul privat, unde salariile, bonusurile şi numărul de locuri de muncă a fost în creştere, potrivit Smartree Workforce Index.

Astfel, comparativ cu anul 2015, salariile din mediul privat au crescut cu 9,35%, în timp ce bonusurile au fost mai mari cu aproape 19%.

De asemenea, şi numărul de angajaţi din companiile private a crescut anul trecut cu peste 7%, comparativ cu 2015, iar bunăstarea totală a acestora s-a îmbunătăţit considerabil, cu aproape 6%.

“Creşterea numărului de angajaţi din ultimul an a avut la bază, în principal, deschiderea de noi puncte de lucru în România de către companiile multinaţionale. Astfel, domenii precum IT, Retail, Outsourcing, HR, Contabilitate şi Logistică au fost cele care au luat cel mai mare avânt anul trecut. Însă, desigur, 2016 a însemnat şi o foarte mare provocare pentru companii în a găsi personalul calificat necesar şi, de asemenea, în a păstra angajaţii valoroşi”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Astfel, potrivit afirmaţiilor sale, companiile au fost nevoite să ofere salarii mai mari care au crescut în medie cu 9,35%. Pe de altă parte, în condiţiile unei pieţe a muncii în continuă schimbare, angajaţii au avut nevoie şi de alte instrumente de motivare. Astfel, şi bonusurile oferite de companii au crescut anul trecut cu aproape 19%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.