1000 de magazine în eMAG Marketplace

Postat la 29 februarie 2016 255 afişări

1000 de magazine în eMAG Marketplace

eMAG Marketplace a înregistrat o creştere importantă, atingând în luna februarie pragul de 1.000 de magazine partenere. Oferta eMAG conţine în prezent 13.000 de branduri şi 1.100 de categorii listate, care acoperă o gamă largă de produse de la telefoane, electronice, electrocasnice la jucării, produse de casă şi gradină, mobilă şi cosmetice, de la produse de îngrijire personală la articole de sportive, se arată în comunicatul dat publicităţii.

„eMAG a devenit un centru comercial în care am oferit posibilitatea altor retaileri să vândă către clienţi, prin platforma Marketplace. Este o direcţie principală de creştere pentru noi şi are efecte pe două planuri: diversifică experienţa de cumpărare pentru clienţi care găsesc la eMAG aproape orice şi dezvoltă piaţa de ecommerce din România atât ca volum, cât şi prin standarde înalte de servicii”, a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

„Fie că vorbim despre producători sau afaceri antreprenoriale, Marketplace este cel mai simplu şi rapid mod prin care orice business îşi poate promova online produsele către cea mai mare comunitate de shopping din România. Mai mult, prin Marketplace, orice afacere îşi poate extinde modelul de business de la B2B la B2C”, adaugă Florin Filote director eMAG Marketplace.

Clienţii pot achiziţiona din Marketplace o gamă largă de produse, atât de la companii româneşti, cât şi internaţionale. Printre brandurile autohtone se regăsesc F64 (magazin dedicat pasionaţilor de fotografie), Mobexpert (lider pe piaţa de mobilier din România), Cărtureşti (concept store de carte şi produse de papetărie), Otter (încălţăminte premium), Optiplaza (reţea de magazine de optică), Flori de Lux (florărie online), Mirano (produse de voiaj), Arsis (distribuitor de telefoane şi accesorii), RoGroup (accesorii auto, anvelope şi instalaţii GPL) sau Fares (remedii naturiste). Portofoliul Marketplace de branduri internaţionale cuprinde companii precum Franke, Gorenje şi Miele (electrocasnice şi accesorii pentru baie şi bucătărie), Marionnaud (lanţ de parfumerii), Hervis Sports (îmbrăcăminte şi echipament sportiv), Giant (biciclete) sau Meli Melo (bijuterii şi accesorii fashion).

În prezent, comenzile realizate de clienţi pentru partenerii din Marketplace reprezintă 25% din vânzările generate de platforma eMAG. În următorii cinci ani, magazinele partenere vor genera peste jumătate din valoarea comenzilor cumulate ale eMAG.

În 2015, investiţiile în eMAG în Marketplace au depăşit 2 milioane de euro şi s-au concentrat pe achiziţia de hardware şi dezvoltarea platformei pentru integrarea rapidă a magazinelor partenere. În fiecare lună, echipa Marketplace analizează potenţiali parteneri, urmând ca aproximativ 85% dintre aceştia să îşi listeze produsele. În medie, 100 de noi parteneri vin pe eMAG în fiecare lună.

Construită asemenea unui mall, platforma Marketplace oferă posibilitatea fiecărui magazin partener să îşi stabilească singur condiţiile comerciale, taxele de livrare, politica si taxele de retur, dar şi preţurile, atât timp cât asigură clienţilor aceleaşi standarde de calitate cu care s-au obişnuit la eMAG.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/1000-de-magazine-in-emag-marketplace-15090908
15090908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.