100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Mihai Marcu, Medlife

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 518 afişări

Mihai Marcu este CEO şi preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, liderul serviciilor medicale private de sănătate, cu o cifră de afaceri consolidată de 526,8 milioane de lei anul trecut.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Mihai Marcu, Medlife

El ocupă poziţia a 7-a în clasamentul celor 100 MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA 2017, în urcare faţă de anul trecut. MedLife a fost înfiinţată în 1996, iar în 2004 Mihai Marcu a preluat afacerea de la mama sa, medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu. În acelaşi an s-a deschis şi prima hiperclinică.

În prezent, compania operează 18 de hiperclinici, 11 spitale, 15 centre medicale, 26 laboratoare de analiză şi trei maternităţi. La acestea se adaugă 140 de clinici private cu care MedLife are încheiate parteneriate. 2016 a fost, de asemenea, un an de referinţă pentru companie, care a intrat la tranzacţionare pe piaţa de capital din Bucureşti în decembrie, la un preţ de 26 de lei per unitate. Mihai Marcu a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti în 1995, însă începuse să lucreze în domeniul bancar cu doi ani înainte.

Declară că a fost mereu atras de tot ce înseamnă finanţe şi a pornit de jos, pe cartea sa de muncă la primul job având descrierea „lucrător bancar”. A avansat însă până la postul de vicepreşedinte, trecând prin toate treptele posibile. Ulterior, a decis să înceapă ceva pe cont propriu, iar în 2004 a preluat frâiele MedLife.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.