100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Michal Szczurek, ING Bank România

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 322 afişări

Michal Szczurek ocupă poziţia a 10-a în ediţia de anul acesta a clasamentului 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, în urcare faţă de locul ocupat anul anterior.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Michal Szczurek, ING Bank România

Michal Szczurek, directorul general al ING Bank România, consideră că echilibrul reprezintă cea mai importantă calitate a unui lider, în detrimentul unor calităţi precum puterea de a motiva şi a convinge: „Dacă nu este o viziune corectă, poate că nu puterea de a motiva şi convinge sunt cele mai importante.

Sunt multe figuri în istorie care au convins mulţi oameni să îi urmeze, însă când direcţia nu a fost cea mai fericită, şi rezultatele au fost în consecinţă”. O altă calitate pe care o ia în calcul este grija pentru siguranţa oamenilor, însă este de părere că, într-o lume în care nu poţi fi sigur de nimic, acest sentiment indus te poate lăsa vulnerabil, neatent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Oferă şi un exemplu în acest sens: cei 22.000 de angajaţi ai Enron, care poate se simţeau în siguranţă la momentul în care compania raporta venituri de 111 mld. dolari, însă un an mai târziu falimentul înregistrat de aceasta devenea cel mai mare din istoria SUA.

Astfel, subliniază el, „dacă eşti echilibrat, nu eşti cel mai bun în toate, dar îţi cunoşti punctele slabe şi poţi să le transformi în puncte forte sau poţi să ai colegi de echipă care te ajută să rezolvi situaţii şi în zonele în care nu eşti cel mai priceput”. El conduce sucursala din România a grupului olandez ING din 2012. Anterior, a avut un rol important în crearea celui mai mare fond de pensii din Polonia, iar apoi a restructurat divizia Retail Banking din cadrul ING Bank Slaski (Polonia).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.