100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Ömer Tetik, Banca Transilvania

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 784 afişări

„Reputaţia bună asigură încredere şi susţinere, fără de care nu este posibil să stabileşti relaţii de business sănătoase şi să urmăreşti proiecte ambiţioase”, descrie Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania, modul în care reputaţia se capitalizează în business.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Ömer Tetik, Banca Transilvania

Ömer Tetik şi-a menţinut poziţia a 6-a, ocupată şi anul trecut, în clasamentul celor 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA. El consideră că empatia este cea mai importantă calitate a unui lider, iar un parcurs profesional ascendent poate fi deraiat din cauza intrării în zona de confort, pe care o consideră un pericol mare pentru oricine: „Dacă începi să te simţi invincibil şi să crezi că tot ceea ce ai făcut bine până la un moment dat va funcţiona întotdeauna, deja începi să pierzi. Trebuie să te perfecţionezi permanent, iar schimbarea şi adaptarea trebuie să fie în agenda zilnică”.

Pentru a se asigura că evoluează în continuare, spune că învaţă permanent, inclusiv de la colegi, clienţi, alţi lideri şi oameni de succes. A observat că greşeala pe care o fac cel mai des liderii din afacerile locale o reprezintă detaşarea de la reţeta care le-a dus succes, pierzând din tenacitate, curaj şi curiozitate: „Este foarte uşor să treci graniţa dintre încrederea de sine şi orgoliu”. Ömer Tetik are mai bine de 20 de ani de experienţă în domeniul bancar şi a fost numit CEO al Băncii Transilvania după mai bine de un an de căutări din partea consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, condus de Horia Ciorcilă. De la preluarea mandatului de conducere, Banca Transilvania a avansat în clasamentul instituţiilor de profil de pe plan local şi a ajuns pe poziţia a doua din punctul de vedere al activelor deţinute în 2016.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.