Omul de afaceri care a dus apa minerală pe rafturile americanilor cu un preţ peste Evian

Autor: Ioana Matei Postat la 06 decembrie 2017 703 afişări

Jean Valvis apreciază că reputaţia este crucială în afaceri, atât în ce îi priveşte pe colaboratorii interni, cât şi pe cei externi, şi o asociază cu sentimentul de încredere pe care un manager trebuie să îl înspire. Proprietarul Valvis Holding ocupă locul 30 în clasamentul celor mai admiraţi CEO din România.

Omul de afaceri care a dus apa minerală pe rafturile americanilor cu un preţ peste Evian

Antreprenorul este de părere că un lider trebuie să fie echilibrat în efortul lui de a împărtăşi celorlalţi viziunea şi să gestioneze atribuţiunile de putere astfel încât colaboratorii lui să aibă sentimentul de împlinire profesională, materială şi intelectuală. Un comportament care poate să fie o piedică în evoluţia profesională este, din punctul lui de vedere, pierderea contactului cu realitatea în demersul de analiză dialectică şi, în acelaşi timp, pierderea capacităţii sensibile de a percepe noi tendinţe. În ceea ce priveşte propria sa evoluţie, spune că o asigură după discuţiile cu apropiaţii: „Mă supun criticii oamenilor de încredere cu care am o legătură dincolo de cea profesională, la nivel uman”.

Antreprenorul de origine greacă este artizanul a două dintre marile tranzacţii de pe piaţa locală: vânzarea Dorna Apemin către Coca-Cola şi cea prin care Dorna Lactate a ajuns în portofoliul companiei franceze Lactalis. Printre brandurile deţinute în prezent prin intermediul firmelor din portofoliul Valvis Holding se află Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi Chateau Valvis; a investit totodată în afaceri în domeniul energiei verzi şi al agriculturii bio.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.