100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Dan Ostahie, Altex

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 799 afişări

„Integritate, apoi moralitate, onestitate şi autenticitate!” punctează Dan Ostahie calităţile pe care le consideră esenţiale pentru un lider în business.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Dan Ostahie, Altex

Fondatorul Altex ocupă locul 16 în clasamentul celor mai admiraţi 100 de oameni de afaceri din România, poziţie în urcare faţă de anul anterior.

Ostahie consideră că pentru el este foarte important să transmită încredere în vederea construirii reputaţiei în business. În ceea ce priveşte greşelile pe care el şi le asumă, acestea ţin de elanul adus de noile idei: „Nu ştiu alţii, dar una dintre greşelile pe care le fac adesea este că mă entuziasmez repede la idei noi, iar după mai multă analiză sunt cumva nevoit să dau înapoi”.

Dan Ostahie a înfiinţat Altex România în 1991, pornind cu televizoare second-hand importate. Altex a prins trenul creditului de consum care a împins clienţii la cumpărături, generând o adevărată explozie a pieţei de electrocasnice. Odată cu criza, situaţia s-a schimbat însă mult: piaţa a scăzut abrupt, iar acest lucru s-a reflectat şi în afacerile reţelelor de profil.

Antreprenorul spune că este preocupat de evoluţia lui ca lider în continuare: „Studiez, citesc şi colaborez cât de mult pot pe ariile în care doresc să dezvolt”. Altex a ajuns la o reţea de aproape 100 de magazine în prezent, iar sub brandul Media Galaxy operează 19 magazine.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.