100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Constantin Boromiz, Boromir

Autor: Ioana Matei Postat la 30 noiembrie 2017 614 afişări

„Crezul în ceea ce face” este cea mai importantă calitate a unui lider din punctul de vedere al lui Constantin Boromiz, cel care a înfiinţat şi conduce singurul producător de panificaţie listat la bursă. El ocupă locul 31 în clasamentul celor mai admiraţi CEO de pe piaţa locală.

100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA: Constantin Boromiz, Boromir

Pe de altă parte, una dintre cele mai mari greşeli ale unui lider este, din punctul de vedere al fondatorului Boromir, să nu abordeze politicile de conducere ale companiei la realităţile pieţei.

Având în vedere că morăritul reprezenta deja o tradiţie în familia sa, care ajusese deja la a patra generaţie cu activităţi în această arie, Constantin Boromiz, împreună cu fratele său, Gheorghe Boromiz, şi cumnatul său, George Frîntu, au început activităţile în domeniu în jurul anului 1994. Un an mai târziu au cumpărat de la un om de afaceri turc o brutărie, segment pe care au extins ulterior activitatea firmei.

Doar trei ani mai târziu, compania ajusese deja la un profit de un milion de dolari, după care a urmat extinderea prin achiziţii de pachete de acţiuni în firme cu activităţi similare. În prezent, Boromir este singurul producător de panificaţie listat la bursă, iar în 2016 a avut un profit net de 2,6 milioane de lei. Compania este controlată în proporţie de 95% de către Boromir Ind, în vreme ce restul acţiunilor sunt împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceo,
mai,
bursa,
calitate,
clasament,
important,
infiintare,
lider

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.